Γιατί να ανακυκλώσετε ηλεκτρονικές συσκευές

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι κατασκευασμένες χρησιμοποιώντας πολύτιμους πόρους και υλικά, συμπεριλαμβανομένου μέταλλα, πλαστικό και γυαλί. Επίσης απαιτείται σημαντική ποσότητα ενέργειας έτσι ώστε να επεξεργαστούν κατάλληλα και να παραχθούν τα τελικά προϊόντα. Η ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Επιπλέον αποφεύγεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα, όπως και η εκπομπή αερίων υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα οποία παράγονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των πρώτων υλών.

 

 

Για παράδειγμα:

  • Η ανακύκλωση ενός εκατομυρίου φορητών υπολογιστών εξοικονομεί ενέργεια ίση με με αυτή που χρειάζονται περίπου 3.500 νοικοκυριά ετησίως.
  • Για κάθε χίλιες συσκευές κινητών τηλεφώνων που ανακυκλώνουμε, μπορούν να ανακτηθούν περίπου 16 τόνοι χαλκού, 350 κιλά ασήμι, 34 κιλά χρυσού και 34 κιλά παλλαδίου.

 

Πριν ανακυκλώσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας:

  • Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (φορητούς και μη), σκεφτείτε μήπως θα μπορούσατε να τους αναβαθμίσετε αντί να αγοράσετε κάποιον καινούργιο.
  • Διαγράψτε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες από τις συγκεκριμένες συσκευές.
  • Αφαιρέστε τυχόν μπαταρίες από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ανακυκλώνονται ξεχωριστά.