Μειώστε την Σπατάλη Τροφίμων στο Σπίτι

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ποσότητα τροφίμων πετάνε στα σκουπίδια καθημερινά – από τα αποφάγια μέχρι τη σπατάλη κατά τη διαδικασία παρασκευής των γευμάτων. Περίπου το 95% των τροφίμων που πετάμε καταλήγει στις χωματερές. Εκεί αποσυντίθενται και παράγουν μεθάνιο, ένα από τα ισχυρά αέρια υπέυθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

 

 

Πλεονεκτήματα από την Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων:

  • Εξοικονομείτε χρήματα αγοράζοντας λιγότερα τρόφιμα.
  • Μειώνονται οι εκπομπές μεθανίου από τις χωματερές.
  • Εξοικονομούνται ενέργεια και πόροι, προλαμβάνοντας την μόλυνση που προέρχεται από την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά και πώληση των τροφίμων.
  • Υποστηρίζετε την κοινότητά σας δωρίζοντας το φαγητό, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα κατέληγε στα σκουπίδια, στον συνάνθρωπό σας που έχει πραγματικά ανάγκη.

Τρόποι για να Μειώσετε την Σπατάλη Τροφίμων:

 

 

  • Απλά κάνοντας μία λίστα με τα γεύματα της εβδομάδας που έχετε στο μυαλό σας, μπορείτε να εξοικονομείσετε χρήματα, χρόνο και να έχετε μία περισσότερο υγιεινή διατροφή. Εάν αγοράζετε , όχι περισσότερα τρόφιμα, από αυτά που αναμένετε να χρησιμοποιήσετε, είναι περισσότερο πιθανό να τα χρησιμοποιήσετε όλα και να τα διατηρήσετε φρέσκα.
  • Αποθηκεύστε φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο για περισσότερη φρεσκάδα. Θα διαρκέσουν περισσότερο και θα καταναλώσετε την μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα από αυτή που αγοράσατε προτού σαπίσουν.

Δωρίστε Τρόφιμα

Δωρίστε τρόφιμα μακράς διάρκειας σε τράπεζες τροφίμων. Αποθηκεύουν τα τρόφιμα και τα αναδιανέμουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.